Снимка Туитър, Lyon MagПри сблъсъците на първомайското шествие Бенала се оправда, че

...
Снимка Туитър, Lyon MagПри сблъсъците на първомайското шествие Бенала се оправда, че
Коментари Харесай

Парижки съд ще произзнесе присъдата по делото срещу бившия помощник на френския президент Еманюел Макрон

Снимка Туитър, Lyon Mag

При конфликтите на първомайското шествие Бенала се оправда, че желал да помогне на служителите на реда, които били изправени против буйстващи стачкуващи.

Това ще се случи на 5 ноември. Това разкри Агенция Франс Прес.

Александър Бенала е изправен пред общо 12 обвинявания, в това число насилствени дейности против стачкуващи, интервенция в полицията, нелегално потребление на дипломатически паспорти. Прокуратурата изиска за него година и половина условно отнемане от независимост, санкция от 500 евро, както и забрана за заемане на държавна служба за пет години и носене на оръжие за 10 години.

Освен Бенала, обвиненият по това дело е някогашен член на партията на Макрон - Венсан Краз. Прокуратурата изиска за него една година условно отнемане от независимост за него условно.

Венсан Краз към този момент съобщи в съда, че не е забъркан в насилието над демонстраанти, а е бил единствено наблюдаващ.

Адвокатът на ищците съобщи, че Бенала, Краз и съпътстващ ги служител на реда са ясно разпознаваеми на оповестен от в. " Либерасион " видеозапис на случая.

Той заяви, че клиентите му се опитвали да излязат от парка по време на първомайското шествие и получили спорни указания. Виждайки, че младата жена снима с телефона си, един от тримата, снимани на видеозаписа, я обездвижил, телефонът й бил взет и записът бил заличен.

Тя обаче съумяла да го възвърне със специфичен програмен продукт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР